Wat leuk dat je met mij gaat tekenen!

Tekenen is echt superleuk om te doen. Je wordt er heel erg blij van! Het is altijd jammer als kinderen zeggen dat ze niet kunnen tekenen en het daarom niet doen. Zo jammer! Ik weet namelijk dat je er vrolijk van wordt, even niet aan andere dingen denkt en je tekenen ook echt kunt leren!

Daarom dit boekje. Hierin laat ik zien hoe gemakkelijk het is. En lukt het niet in een keer, dan probeer je het later gewoon nog een keer.

En onthoud: niets is verkeerd en alles is goed!

Hulp nodig? Dit tekenboek is interactief!

Heb je hulp nodig? Kom je er niet helemaal uit? Dan helpt een smartphone of iPad! Watte? Een smartphone of iPad om te tekenen? Jazeker! Bij sommige tekeningen heb ik een QR code gezet. Dat is dat zwart-witte geblokte vierkantje. Als je daar met de camera van je smartphone of iPad overheen gaat, dan opent zich automatisch het Youtube filmpje op mijn YouTune kanaal waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je het moet doen. Helemaal te gek toch?

Wat heb je nodig?

Om te tekenen heb je papier en potlood nodig. Dat is het! Maar om het echt heel leuk en goed temaken, kun je de volgende spulletjes pakken:

1. papier waarop je kunt tekenen

2. tekenpotlood (grijze kleur)

3. puntenslijper

4. een gum die goed gumt!

5. zwarte pen ( ne-liner)

6. zwarte stift (dik en dun)

7. gekleurde stiften of kleurpotloden

Hoe ga je beginnen?

1. je neemt het tekenpapier voor je en je tekent eerst met het grijze potlood. Zorg dat je potloodgoed geslepen is en teken lekker groot!

2. Elk dier of mens is in stappen getekend. Kijk goed wat er bij elke stap anders is en bijgekomen. Daar moet je een vormpje of een streepje tekenen.

3. Als je alles in het grijze potlood hebt getekend, dan ga je de lijnen overtrekken met een zwart pennetje, zwarte stift of een zwart potlood. De lijntjes die niet nodig zijn, gum je weg.

4. Daarna kun je je tekening kleuren met de kleuren die jij wilt!

Succes!!!